martes, 26 de junio de 2012

VISITA A L'ESCOLA!



Fa unes setmanes, juntament amb l’Adri, en Joan i l’Àlex, vaig visitar l’escola CEIP Doctor Trueta per portar a terme un treball d’aquesta assignatura.

L’escola CEIP Doctor Trueta és una escola que es troba a la localitat de Viladecans i que pertany al Baix Llobregat. Es tracta d’una escola pública, amb dos línies i 430 alumnes. Destacar que ens trobem davant d’una escola inclusiva, amb només un 3% d’alumnes immigrants i amb atenció a la diversitat. Es troba al barri Torre Roja, en el qual podem observar que conviuen persones de classe mitjana obrera i on hi ha un índex molt baix de immigració.

En primer lloc vam tindre una llarga xerrada (dues hores), amb la cap d’estudis i mestre d’anglès. Ens va explicar la disposició espacial de l’aula, l’organització temporal de les diferents activitats, els materials curriculars que es fan servir - llibres de text, material audiovisual, objectes manipulables-, l’horari de l’alumnat, els criteris seguits per a la ordenació espacial de l’aula, els criteris per a la distribució de l’alumnat en aquesta aula, els criteris per a la distribució de les àrees dins l‘horari, els criteris seguits per a la tria dels llibres de text, l’ús de les TIC, l’ús de l’avaluació, l’atenció a la diversitat i les pràctiques innovadores que porten a terme.

Posteriorment, vam fer un recorregut per tota l’escola analitzant i observant el que ens havia comentat la cap d’estudis anteriorment. Vam tenir l’oportunitat de presenciar diferents classes que estaven porten a terme, de diferents cursos i àrees i també vam poder treballar una estona amb una PDA –personalment mai havia treballat amb una-.



Va ser una visita molt enriquidora, ja que vaig poder observar com totes les classes estaven distribuïdes en grups de 4-5 persones, per tal de fomentar la cooperació i el treball en equip, també destacar tota la decoració a partir de murals i suports d’aprenentatge, tant dintre de les aules com als passadissos.

Considero que va ser una gran sort poder visitar amb tanta facilitat tota l’escola, ja que és una de les escoles on més treballen amb les TIC, que més fomenten la cooperació i el treball en grup i que és una de les escoles on mes protagonisme donen al nen i a la seva creativitat. Aquest ús tant important de les TIC em va fer reflexionar de fins a quin punt ens estan preparant als futurs mestres en la universitat per donar classes amb aquestes tecnologies; no se si als següents cursos treballarem aquests recursos a la universitat, però de moment només hem treballat les TIC en aquesta assignatura i només de manera “teòrica”, ja que no hem practicat amb ninguna PDA, que és l’eina més utilitzada en una classe amb recursos informàtics.


No hay comentarios:

Publicar un comentario